Taxatie

Ideler makelaars. Jouw Ideale Taxateur

Voor financiële zaken die met je huis te maken hebben kan er om een officieel (gevalideerd) taxatierapport gevraagd worden. Zo’n rapport is een officieel document dat wordt geaccepteerd door banken, hypotheekverstrekkers, maar ook bijvoorbeeld door de belastingdienst of verzekeraars.

Altijd verzekerd van een eerlijke, reële waardering van je woning of pand.

Een taxatie van een woning of bedrijfspand mag alleen door erkende en geregistreerde taxateurs worden gedaan. Toch is taxeren geen exacte wetenschap. Er zijn verschillende factoren waardoor twee huizen van hetzelfde type een verschillende waarde kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan staat van onderhoud, locatie en bestemmingsplan.

Bij Ideler makelaars zijn wij allemaal Register Makelaars (RM) en Register Taxateurs (RT). Daarvoor hebben wij de eed afgelegd om ons aan de regels van Makelaars en Taxateurs te houden en moeten wij aan hoge eisen voldoen. Bovendien moeten we jaarlijks aan de studie om onze kennis op peil te houden.

Zo ben je met een Register Makelaar Taxateur van Ideler makelaars altijd verzekerd van een eerlijke, realistische waardering van je woning of pand. Maak een afspraak voor een officiële taxatie.

Botermarkt Haarlem marktkraam

Waardebepaling voor de verkoop van je woning

Een taxatierapport is doorgaans alleen nodig voor officiële (financiële) instanties en kan best prijzig zijn. Er zijn ook situaties waarin je voor jezelf wilt weten wat je woning waard is. Bijvoorbeeld als je je huis wil verkopen. Dan is een taxatierapport eigenlijk overbodig.

Een waardebepaling door een taxateur van Ideler geeft je een eerlijk inzicht in de waarde van je huis. Er wordt op dezelfde manier gekeken, gemeten en beoordeeld als bij een taxatie, maar dan zonder een officieel rapport.

Je krijgt een reële  inschatting te horen waar je toekomstige beslissingen op kunt baseren. Een ander verschil met een taxatierapport: als je cliënt bij Ideler bent of wordt, dan doen we zo’n waardebepaling helemaal gratis!

Neem contact op voor een gratis Waardebepaling

Bouwkundig Rapport

Soms is het noodzakelijk dat je een bouwkundig rapport laat opstellen. Bijvoorbeeld als het gaat om de (ver)koop van een oud pand, of bij het aanvragen van een (ver)bouwvergunning. Dit moet verricht worden door een erkend bouwkundig ingenieur. Die kunnen wij wel voor je verzorgen, maar dat doen we niet zelf.

Wij hebben uitstekende relaties met verschillende ingenieurs, die specialistische kennis hebben die toegespitst zijn op alle verschillende woningen.

Maak een afspraak voor een Bouwkundig Rapport.