Verkoop

Ideler makelaars. Jouw Ideale verkoopmakelaar

Je wil je huis verkopen. Dat is eenvoudig, zou je denken. Woningen in en om Haarlem zijn erg populair en dat zullen ze voorlopig nog wel blijven. Kwestie van een advertentie op Funda en dan maar afwachten. Toch komt er meer kijken bij het verkopen van een woning in Haarlem en omstreken. Veel meer. Vooral als je de beste prijs en verkoopcondities wil hebben.

Dat kun je volledig aan Ideler makelaars toevertrouwen: van het bepalen van een juiste vraagprijs tot en met de overdracht van de sleutel. En daarna. Tot we helemaal zeker weten dat alles is gegaan zoals jij dat wilt! 

Hoe gaan wij te werk? Dat doen we in grofweg 5 stappen:

  1. Kennismaking en voorbereiding
  2. Strategie bepalen en uitvoeren
  3. Bezichtigingen begeleiden
  4. Biedingen en onderhandelen
  5. Overdracht en afronding

Kennismaking en voorbereiding

Als je de verkoop van jouw woning aan ons toevertrouwt, komen we eerst graag bij jou thuis langs. Hier bespreken we jouw wensen en nemen we de tijd om je huis goed te bekijken. En we zijn natuurlijk benieuwd naar jouw verhalen en bijzonderheden die je over het huis en de omgeving kunt vertellen.

Op deze eerste afspraak hebben we ons huiswerk al gedaan. We hebben ons eigen uitgebreide archief en toegang tot het archief van de NVM, zodat we een nauwkeurige waarde van jouw huis kunnen bepalen. En de bijbehorende vraagprijs. Als we alles weten wat we nodig hebben, krijg je van ons een offerte, waarin ons plan van aanpak staat en wat we daarvoor rekenen. Volledig transparant, zonder verrassingen achteraf.

Onderscheidende verkoopstrategie

Om jouw huis zo goed mogelijk te verkopen, heb je een strategie nodig die resulteert in de juiste koper. Een koper die in staat is om jouw beste prijs op tafel te leggen. Zonder schimmige verkoopvoorwaarden, zonder gedoe achteraf. Ons advies: laat dat maar aan ons over. Wij ontzorgen je graag!

Zoals jouw woning is er geen ander. Alleen al omdat jij er woont! Dus waarom zou je dan jouw woning op dezelfde manier aanprijzen als alle andere? Bij Ideler makelaars geloven we in onderscheidende kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ook in onze marketing.

Wij geloven in het selecteren van serieuze gegadigden, dus moeten we zorgen dat we met onze marketing bij de juiste mensen in het oog springen.

Natuurlijk zetten we jouw woning ook op Funda. Maar dan wel met de beste fotografie, een onderscheidende tekst, duidelijke plattegronden etc., gemaakt door professionals. Maar ook via social media en ons eigen netwerk gaan we op zoek naar de beste koper! Via de juiste kanalen, online en offline!

 

Bezichtigingen

Wanneer de geïnteresseerden zich aandienen leiden wij ze -eventueel samen met hun aankoopmakelaar- op een enthousiaste maar serieuze manier rond in jouw woning. Om ons werk zo goed en zakelijk mogelijk te doen, is het beter als jij of je gezin daar niet bij zijn. Dus zullen we een afspraak plannen wanneer jou dat het beste uitkomt. Daarvoor hebben we je sleutel nodig, en die kan je ons dus volledig toevertrouwen!

Biedingen en onderhandelingen

Als jouw verkoopmakelaar handelen wij alleen in jouw belang. Het is voor ons de kunst om de gunstigste voorwaarden voor jou uit te onderhandelen. Natuurlijk streven we naar het beste bod, maar er zijn ook nog andere voorwaarden, waardoor je misschien een ander bod wil afwachten, zoals:

  • Is dit bod wel het absolute maximum wat de bieder wil betalen?
  • Hoever is de bieder al met het uitzoeken van zijn of haar hypotheekmogelijkheden?
  • Heeft de bieder nog andere (voor jou misschien wel ongunstige) voorwaarden?
  • Is dit een bieder die zeker is van z’n zaak of twijfelt deze nog?

 

Dat is een kwestie van de bieder “lezen”, onze specialiteit! Of de onderhandeling nou direct met de koper is, of met de aankoopmakelaar van de verkopende partij, wij gaan voor jou tot het uiterste. Natuurlijk houden we je direct op de hoogte zodra er iets te melden is.

De koopovereenkomst

Als we uiteindelijk samen met jou een bod hebben geaccepteerd, gaan we direct met het papierwerk aan de slag. Eerst wordt er door ons een voorlopig koopcontract opgesteld waarin alle afspraken en voorwaarden staan die we zijn overeengekomen.Ook nemen we extra clausules op die jou beschermen bij eventuele, jou onbekende, gebreken die te maken kunnen hebben met bijvoorbeeld ouderdom, fundering en bodemverontreiniging.

We zorgen ervoor dat dit koopcontract snel wordt getekend zodat alles juist vaststaat. En uiteraard krijg je van ons een uitgebreide toelichting (en de koper eventueel ook) zodat je nooit iets tekent wat je niet begrijpt!

De eigendomsoverdracht

De juridische overdracht, zeg maar voor het gemak de sleuteloverdracht, doen we met, en bij de notaris. Omdat normaal gesproken de koper de notaris betaalt, kiest de koper deze uit. De notaris maakt dus voor de overdracht een zogenaamde leveringsakte op, die ook weer helemaal door ons gecontroleerd wordt. En als die op het notariskantoor door jou en de kopers getekend wordt, zijn we daar natuurlijk bij. Gezellig!

Ideler Makelaars Haarlem

Overdracht van de sleutel

En dan wordt het tijd om te verhuizen, want het huis moet natuurlijk leeg worden opgeleverd. Maar wat is leeg? Wat gaat de volgende bewoner met het huis doen? Was de volgende bewoner niet heel gecharmeerd van dat ene behangetje? Of van die open haard? En hoe zit het met die tuin?

Verhuizen is al stressvol genoeg. Dus zorgen we dat de afspraken voor het opleveren helder en overzichtelijk zijn. En dan, na de laatste controle, lever je de sleutel in en hoef je nergens meer naar om te kijken.

Want daar gaat het bij ons om. Verkooptransacties die zo soepel mogelijk gaan en waar je geen omkijken naar hebt. Nooit meer. Dat is al zo lang als Ideler bestaat ons handelsmerk. Getuige de onafhankelijke reviews die wij van onze cliënten krijgen op Funda.

Maak een afspraak om jouw verkoop te bespreken.